Frittatta med grønnsaker og Baconpølse
Noen dager er tidsklemma skikkelig kjip, og alle, hvert fall her i huset, er i perioder ganske matlei. Da er denne oppskriften helt himmelsk å ha. Den er enkel, mesteparten ordner seg selv i ovnen mens man får unnagjort andre ting. Hjulpet de som trenger det, trøster de som trenger det, eller holde på med leksetid. Kanskje unne seg en liten pust i bakken. I tillegg er selve frittataen en smaksopplevelse i seg selv. Enkelt og godt, hva er vel bedre enn det?
Du trenger:
- 9 egg
- 1 spisspaprika
- 1 rødløk
- 9 miniplommetomater
- 1 dl helmelk
- 50g Baconpølse
- 75g revet ost (velg den du liker best)
- 1 ts Oregano
- 1 ts Sitronpepper
- Forvarm ovnen til 200 grader med over og undervarme
- Ha bakepapir over en form ca 25x16 cm
- Hakk opp spisspaprika, rødløk, tomat og baconpølse, og fordel det ut over formen.
- Ha revet ost over grønnsakene
- Pisk egg, melk, sitronpepper og oregano sammen til en tynn røre
- Hell over grønnsakene og se at det fordeler seg jevnt over hele formen.
- Sett formen inn i ovnen i 40 minutter
- Ta ut og server med godt brød eller en god salat
For oppskrift på en veldig velsmakende salat med spekepølse, trykk her
Bon Appètit
- Kine -