Lune poteter med Breivikpølse
Lune poteter med Breivik lammepølse
Poteter er både næringsrikt, mettende og godt. Mye av smaken og næringen til poteten sitter i skallet. I lune poteter beholder man gjerne skallet på, slik at det trekker til seg smaken og oljen, slik at de blir litt sprø utenpå og myk inni. Den perfekte kosematen i seg selv, men er også veldig godt som tilbehør både til kjøtt og fiskeretter.
Ingredienser:
- 800g Småpoteter ( Jeg bruker røde småpoteter her, men bruk det du foretrekker)
- 200g Breivikpølse
- 2 Sjalottløk ( 3 hvis de er veldig små)
- 2 ss Jæger gele fra Romstad Gård
- 2 ss Sennepssaus fra Romstad Gård
- 2 ss olivenolje
- 2 del vann
- 1 ts salt
- 1 ts sitronpepper
- 1 kvist fersk rosenmarin
- Skjær opp Breivikpølse i skiver og del skivene i fire
- Hakk løken og rosenmarinen
- varm opp 1ss olivenolje i en panne
- ha i pølsebitene og fres dem til de begynner å slippe litt på fettet
- Tilsett sjalottløken og rosenmarinen og fres til sjalottløken er blitt myk
- Tilsett Jægergeleen og fres pølsebitene helt til pølsene er karamelisert
- Sett til side
- Ha vann, olivenolje, sennepssaus salt og sitronpepper i en panne, varm det opp under opprøring til det koker
- tilsett potetene og kok det over middels varme under lokk i 10 minutter
- ta av lokket og kok ut vannet
- tilsett de karamelliserte spekepølsene og brun det hele i lag i et par minutter
- Avkjøl og server.
Bon Apettitè
- Kine -
For den perfekte pakken til denne oppskriften trykk her