Ovnsbakt fisk med spekepølse og rømmesaus
Ovnsbakt fisk m/ spekepølse og rømmesaus
Fisk er sundt, fisk er viktig for kostholdet og er viktig for helsa. det er mange gode grunner til å spise fisk, men man kan fort bli sittende litt fast i det vante med fisken. Ikke fordi ikke både kokt og stekt fisk ikke er godt, men det blir fort det samme hver gang. Men fisk trenger hverken å være kjedelig eller ensformig. Her kommer en oppskrift som gjør fisk til en litt annen smaksopplevelse.
Dette trenger du:
- 1 pk kremfløte
- 1pk seterrømme
- ca 1 kg fiskefilet (jeg har her brukt kveite, men dette passer bra i lag med all hvit fisk)
- 40 g bodpølse med paprika og chili
- 1 bukett brokkoli
- 1 paprika
- 2 sjalottløk
- 1 ts salt
- 2 ss sitronpepper
Slik gjør du:
- Del opp brokkolien i mindre buketter, og hakk paprika og sjalottløk
- Skjær opp Bodpølse med paprika og chili i tynne skiver ca 10-12 skiver
- Legg Fisken i en form og ha salt og sitronpepper over den
- Ha rømme og fløte i en kaserolle og tilsett resten av sitronpepper rør det hele til en jevn blanding og kok opp sausen, den skal bare kokes opp før den tilsettes fisken
- Sett til side for å avkjøles
- Legg spekepølseskivene over fisken slik at de er jevnt fordelt
- Dander grønnsakene rundt fisken
- Hell rømmesausen over fisken og grønnsakene
- Dekk til med aluminiumsfolie og sett i forvarmet ovn på 200 grader i 30 min
- Etter 15 minutter, tar man av aluminiumsfolien
- Ta formen ut å la det hvile i 2 minutter
Serveres med poteter eller godt brød.
Bon Appètit
- Kine-